Resilux - Infrastructuurvernieuwing

17 | 11 | 2016
De dalende performantie en een steeds kleiner wordende capaciteit waren de oorzaak voor een infrastructuurvernieuwing bij Resilux. Incrius trad daarbij op als het externe verlengstuk van de IT-afdeling van Resilux. Nu profiteert het bedrijf van snellere virtuele servers en meer data capaciteit.
Resilux is een internationale producent van zogenaamde PET-preforms en PET-flessen, met het hoofdkantoor in Wetteren. Deze flessen bestaan in verschillende gewichten, kleuren en formaten en worden gebruikt voor allerlei soorten toepassingen, van drank over voedingswaren tot detergenten. Naast Wetteren heeft de fabrikant ook productievestigingen in onder meer Spanje, Rusland, Griekenland, Zwitserland, Hongarije en de Verenigde Staten. Resilux werd eerder al ‘onderneming van het jaar’ en beschikt naast de verschillende patenten en geregistreerde designs, alle vereiste ingrediënten om een nog belangrijkere speler te worden op de markt van de PET-verpakkingen.

Nodige expertise

Het bedrijf heeft een eigen IT-afdeling, dat uit een team van vier personen bestaat. “Uiteraard beschikken we over de nodige IT kennis en de meeste implementaties doen we zelf, maar soms is er gewoonweg een bepaalde expertise nodig”, vertelt Herman Verley, ICT manager van Resilux. Voor deze expertise doet het bedrijf beroep op hun externe partner Incrius. Herman Verley kwam zo’n 12 jaar geleden voor het eerst in contact met Incrius. Een van de eerste projecten dat Incrius realiseerde was een upgrade van het NT4 netwerk naar Windows 2000. Dit project werd tot een goed einde gebracht, met gevolg dat Incrius ook instond voor de upgrade naar Windows 2003 en later ook naar Windows 2008. Verder volgden nog Exchange migraties en een NetApp + Vmware implementatie op een HP blade systeem.
“Incrius zorgde en zorgt nu nog altijd voor onze onderhoudscontracten”, gaat de heer Verley verder. Het zijn contracten die verlengd moeten worden, maar er bestaat altijd een kans dat je eens eentje uit het oog verliest en dit kan heel wat onnodige kosten met zich meebrengen. “Incrius houdt onze lijst bij en wij krijgen tijdig een voorstel voor verlenging. Op die manier kunnen wij de juiste beslissing nemen en ons bezighouden met belangrijkere zaken”, vertelt Herman Verley. Zo werd aan de hand van de duurder wordende supportcontracten op NetApp en de HP blades duidelijk dat de infrastructuur ondertussen vijf jaar oud was en dat een IT-infrastructuurvernieuwing geen overbodige luxe zou zijn. Er was namelijk ook sprake van een lager wordende performantie en de capaciteit voldeed ook niet meer.

Goede projectaanpak

Voor dit project klopte Resilux opnieuw bij Incrius aan. Er werd een projectplan opgesteld dat met de IT’ers van Resilux besproken werd. Het virtuele serverpark werd gemigreerd naar de laatste ESX versie op performantere hardware. Meer bepaald werden zowel de fysische servers als de storage en de core switches vervangen. Er werd gekozen voor Fujitsu servers met een UFM (User Flash Memory), waarop de Vmware geïnstalleerd kon worden, zodat er geen extra schijven aangekocht moesten worden. Bovendien starten de servers sneller op door deze UFM modules.
Een ander voordeel is dat de huidige generatie servers slechts de helft verbruiken van de oude HP Blades. Meer bepaald is er een dubbele UPS autonomie, is er minder koeling nodig en dit heeft natuurlijk als gevolg een lagere energierekening. “Door de komst van betaalbare 10Gb/sec netwerkkaarten biedt een blade-systeem tegenwoordig geen noemenswaardige voordelen meer,” voegt Herman toe. Daarna werden de CIFS data gemigreerd naar de nieuwe storage, welke een hogere capaciteit heeft. Een laatste stap in het project was de migratie van het Exchange mail systeem naar de laatste versie. Bij elke stap van het project werd de nodige uitleg gegeven aan de IT-medewerkers en alles werd samen geïmplementeerd, wat voor een toegevoegde waarde zorgt. Deze vernieuwing resulteert in snellere virtuele servers en meer data capaciteit.

De samenwerking verliep zoals altijd vlot. Op dit moment is Incrius bezig met het domein van Resilux over te brengen op Windows 2012R2 en in de toekomst zal het bedrijf ook nog beroep doen op Incrius. Het volgende project dat gepland staat, zal de implementatie van sharepoint met NetApp snapmanager backup inhouden.

Resilux NV
Herman Verley - IT Manager
www.resilux.com

Wenst u net als Resilux een IT-infrastructuurvernieuwing door te voeren of wenst u meer informatie? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

Iedere maand tips & advies in jouw mailbox betreffende onze bedrijfscontinuïteit en andere oplossingen?

Referenties

Onze klanten zijn, naast het volledige Incrius-team, ons dierbaarste bezit. Ze vertellen zelf hoe onze diensten hun noden invulden en welke impact dit had op hun organisatie.
Meet us

Ons bedrijf is gelegen in Laarne. Incrius levert diensten in heel België met Vlaanderen als belangrijkste focus.

News

GDPR is geen Buzzword maar een concreet feit. Maar het belang van GDPR op de bedrijfsvoering is voor elk bedrijf anders.
Incrius ondersteunt bedrijven in het detecteren van de vereisten en het implementeren van de gepaste maatregelen om zo in lijn te zijn met de nieuwe regelgeving.