Eta-com - IT makeover

21 | 11 | 2016
Eta-com koos voluit voor een nieuwe, gevirtualiseerde IT-omgeving. Incrius trad daarbij op als het externe verlengstuk van Eta-coms IT-afdeling. De nieuwe omgeving laat Eta-com toe zich verder op zijn kernactiviteiten te concenteren, terwijl het bedrijf kan rekenen op een performante, veilige en beschikbare IT-ondersteuning.

De stroomrailsystemen zijn onder meer geschikt voor toepassingen in grote gebouwen, industriële installaties, energiecentrales, onderstations, grote schakelruimtes, enzovoort. Het hoofdkantoor van Eta-com bevindt zich in Boom. Daarnaast heeft de groep vestigingen in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië, aangevuld met een netwerk van agenten in Europa, Azië, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. Die internationale aanpak laat Eta-com toe totaalprojecten aan te bieden op maat van de klant, van ontwerp tot oplevering. Eta-com telt ongeveer negentig medewerkers.

Echte partner

ICT-manager Nico Ivens kent Incrius al meer dan tien jaar. "In een vorige job maakte ik kennis met het bedrijf", vertelt hij. "Incrius zette toen op een creatieve manier een back-upoplossing neer binnen een heel complexe omgeving." Toen Nico Ivens bij Eta-com aan de slag ging, was hij dan ook blij dat hij er zijn samenwerking met Incrius verder kon zetten. "We zien in Incrius een echte partner. Het bedrijf is perfect op de hoogte van de mogelijkheden van nieuwe technologie. Het advies en de garantie van Incrius vormt altijd een grote toegevoegde waarde." Bij Eta-com bestond de eerste grote opdracht voor Nico Ivens erin het serverpark aan te pakken. "Doorheen de jaren was daar een heel heterogene omgeving ontstaan", zegt hij, "met diverse types hardware en besturingssystemen. Dat zorgde voor een onveilige situatie. Het risico op een onderbreking van de bedrijfscontinuïteit was echt reëel." Eta-com besliste zijn infrastructuur grondig te vernieuwen. Incrius zorgde voor de implementatie van twee nieuwe Fujitsu-servers en een nieuw netwerk. Nico Ivens: "We hebben een volledig nieuw virtueel netwerk opgebouwd, voorzien van voldoende storage en een back-upstrategie die de nodige zekerheid biedt op het vlak van bedrijfscontinuïteit." De keuze viel daarbij op virtualisatie met VMware, NetApp als storageomgeving en Symantec en Veeam als back-upoplossingen. "Incrius heeft ons heel soepel door de migratie geloodst. De overstap naar het nieuwe domein verliep bijzonder vlot."

Blijven bouwen

Het bleek bovendien niet het enige recente project dat Incrius bij Eta-com begeleidde. Nico Ivens: "Ook onze telefonieomgeving was aan vernieuwing toe." Incrius zorgde voor een upgrade van de Belgacom-lijnen die Eta-com gebruikt tussen zijn vestigingen. "Een van de volgende projecten zal de uitrol van IP-telefonie zijn. We bekijken nu samen met Incrius hoe we die migratie kunnen uitvoeren, en hoe we daar meteen ook de buitenlandse verstigingen in kunnen meenemen. De komende tijd zullen we de IT-ondersteuning van Eta-com steeds meer vanuit de hoofdzetel in Boom organiseren. Op die manier zullen we de samenwerking tussen de verschillende internationale filialen nog kunnen verbeteren en blijven we bouwen aan onze IT-omgeving. We rekenen daarbij op Incrius als het externe verlengstuk van onze eigen IT-organisatie."

Eta-com
Nico Ivens
IT-manager
http://www.etacomgroup.com

Iedere maand tips & advies in jouw mailbox betreffende onze bedrijfscontinuïteit en andere oplossingen?

Referenties

Onze klanten zijn, naast het volledige Incrius-team, ons dierbaarste bezit. Ze vertellen zelf hoe onze diensten hun noden invulden en welke impact dit had op hun organisatie.
Meet us

Ons bedrijf is gelegen in Laarne. Incrius levert diensten in heel België met Vlaanderen als belangrijkste focus.

News

GDPR is geen Buzzword maar een concreet feit. Maar het belang van GDPR op de bedrijfsvoering is voor elk bedrijf anders.
Incrius ondersteunt bedrijven in het detecteren van de vereisten en het implementeren van de gepaste maatregelen om zo in lijn te zijn met de nieuwe regelgeving.