Artexis Belgium - Virtueel serverpark

19 | 11 | 2016
Artexis Belgium is organisator van toonaangevende beurzen in heel het land. De IT-afdeling van het bedrijf zorgt daarbij telkens voor de passende ondersteuning. Dat gebeurt op basis van de geconsolideerde en gevirtualiseerde serveromgeving die Incrius bij Artexis Belgium implementeerde.

Artexis Belgium is één van de toonaangevende spelers in de Belgische markt van professionele en publieksbeurzen. Het bedrijf verwelkomt jaarlijks ongeveer 400 evenementen in zijn vier beurs- en meetinglocaties (Antwerp Expo, Flanders Expo, Namur Expo en Namur Palais des Congrès), samen goed voor 15.000 exposanten en ruim 2 miljoen bezoekers. Bij een twintigtal beurzen treedt Artexis Belgium ook zelf op als organisator. De IT-ondersteuning van het bedrijf is grotendeels in Gent gecentraliseerd en zorgt in de eerste plaats voor de ondersteuning en infrastructuur voor de medewerkers van Artexis Belgium. Daarnaast is de afdeling tijdens beurzen ook verantwoordelijk voor de infrastructuur voor de scanning en registratie van bezoekers.

"We werken in een sector die veel flexibiliteit vraagt van IT", zegt Franky Lievens van het IT-team van Artexis Belgium. "Telkens wanneer er een beurs of evenement is, werkt een hele ploeg van het bedrijf daar ter plaatse. Wij moeten op locatie telkens voor de nodige IT-ondersteuning zorgen: met netwerk, printers, tijdelijke communicatielijnen, enzovoort." Het gaat daarbij altijd om een tijdelijke infrastructuur. Na een paar dagen trekken de medewerkers meestal weer naar de kantoren van Artexis, of naar een volgend evenement. "Er komt dikwijls wat improvisatie bij kijken", zegt Johan Verbeke van het IT-team van Artexis. "Maar dat maakt het voor ons uiteraard alleen maar extra boeiend. Wij moeten er gewoon voor zorgen dat de eindgebruiker zijn of haar werk kan doen, op kantoor en op locatie."

Voeten op de grond

Het IT-team van Artexis kwam voor het eerst met Incrius in contact via deelname aan opleidingssessies. Later implementeerde het bedrijf bij Artexis ook een zogenaamde back-up-to-disk-to-tape oplossing. Toen het serverpark van Artexis aan vervanging toe was en het bedrijf de mogelijkheden onderzocht om op virtualisatie over te stappen, kwam Incrius opnieuw in beeld. "Het is vooral de heldere en realistische aanpak van Incrius die ons telkens weer bij die partner bracht", zegt Franky Lievens. "Incrius is een partner die beide voeten duidelijk op de grond houdt." Concreet implementeerde Incrius bij Artexis twee nieuwe HP-servers. Daarop draaien onder VMware acht virtuele servers.

Johan Verbeke: "We hebben voor virtualisatie gekozen omdat die aanpak ons toelaat de capaciteit en performantie van de infrastructuur makkelijk aan te passen aan de concrete behoeften van de business, zonder dat we daarbij telkens moeten investeren in hardware." In een omgeving waar de behoeften snel evolueren, biedt dat een groot voordeel. Franky Lievens: "Is er tijdelijk nood aan een server - bijvoorbeeld in het kader van een evenement - dan kunnen we die zo goed als onmiddellijk klaarzetten. We hoeven er niet langer extra fysieke machines voor te bestellen en te installeren." Het project van de consolidatie en virtualisatie van het serverpark is trouwens niet het laatste wapenfeit in de samenwerking tussen Artexis en Incrius. Intussen heeft Incrius bij Artexis met succes een oplossing voor e-mailarchivatie geïmplementeerd.Artexis
Franky Lieven en Johan Verbeke
IT-team Artexis
www.artexis.be

Meer informatie over virtualisatie? Contacteer ons vrijblijvend!

Iedere maand tips & advies in jouw mailbox betreffende onze bedrijfscontinuïteit en andere oplossingen?

Referenties

Onze klanten zijn, naast het volledige Incrius-team, ons dierbaarste bezit. Ze vertellen zelf hoe onze diensten hun noden invulden en welke impact dit had op hun organisatie.
Meet us

Ons bedrijf is gelegen in Laarne. Incrius levert diensten in heel België met Vlaanderen als belangrijkste focus.

News

GDPR is geen Buzzword maar een concreet feit. Maar het belang van GDPR op de bedrijfsvoering is voor elk bedrijf anders.
Incrius ondersteunt bedrijven in het detecteren van de vereisten en het implementeren van de gepaste maatregelen om zo in lijn te zijn met de nieuwe regelgeving.