Anglo Belgian Corporation - Professionele wirelessoplossing

17 | 11 | 2016
De "huis-tuin-keuken" wirelessoplossing van Anglo Belgian Corporation voldeed niet meer aan de eisen van het bedrijf. Incrius implementeerde een professionele wifi-oplossing, waardoor er minder configuratiewerk nodig is, meer monitoring mogelijk is en aan strengere veiligheidseisen voldaan kan worden.

De dag van vandaag verwachten bezoekers en klanten dat ze op het internet kunnen. Daarnaast is de draadloze toegang tot het intern netwerk absoluut noodzakelijk voor het scanningsysteem van het bedrijf. Met andere woorden, het bedrijf kan niet zonder wireless. "Uiteraard was er al wireless aanwezig, doordat we niet anders konden voor het scanningsysteem, maar de huis-tuin-keuken oplossing voldeed niet meer," vertelt Kurt Vereecken, IT manager bij Anglo Belgian Corporation. "Bij de vorige oplossing was veel configuratiewerk nodig, waardoor je veel tijd verliest. Bovendien hadden we last van 'rogue access points' die de beveiliging in gedrang brengen."

Korte en snelle projectaanpak

Het bedrijf klopte voor de implementatie van een professionele wirelessoplossing bij Incrius aan, die al voor de onderhoudscontracten en Microsoft licenties van ABC Diesel instond. Incrius zorgde voor een korte en snelle projectaanpak. Kurt Vereecken: "Ik beschreef de eisen en ze werden uitgevoerd op een voormiddag. Just the way I like it." Er werd gekozen voor de MR16 access points van Cisco Meraki. Vooral de uitgebreide loginmogelijkheden, bij voorkeur zonder splashpage, spraken Kurt Vereecken aan.

"Incrius zorgde voor de nodige support en uitleg en de implementatie verliep vlekkeloos," gaat hij verder. "Na de configuratie en uitleg door Incrius, is het bijhangen van een nieuwe access point 2 minuten werk. De nieuwe access point ontvangt de configuratie en er is cloud based management van toepassing." Verder zorgde de verantwoordelijke System Engineer binnen Incrius voor een guest access-plan. Dhr. Vereecken vond het belangrijk om controle te houden over wie een code voor de guest access kreeg en ook dat de login maar beperkt geldig bleef. Op dit moment hebben ze een 40-tal wireless gebruikers, maar in de toekomst worden dit er meer, want dan komen ook de scanners in het magazijn en de fabriek aan bod.

Ook outdoor access points nodig

Op dit moment zijn er al 6 Linksys access points in het magazijn vervangen door Cisco Meraki MR62 AP's. Er werd hier voor outdoor access points gekozen omdat dit voor meer dekking zorgt, maar ook omwille van het aanwezige stof. De volledige dekking van het magazijn en de fabriek zal in een latere fase gebeuren. De medewerkers reageren vrij positief op de nieuwe wirelessoplossing. Er is natuurlijk wel wat gewenning nodig, wegens de veel striktere security die nu geïmplementeerd is. "Ik heb de samenwerking met Incrius als prettig ervaren, in de toekomst zullen we dan misschien ook beroep op hen doen voor de vervanging van onze SAN en ons serverpark."

Kurt Vereecken
IT-manager Anglo Belgian Corporation
www.abcdiesel.be/nl/

Iedere maand tips & advies in jouw mailbox betreffende onze bedrijfscontinuïteit en andere oplossingen?

Referenties

Onze klanten zijn, naast het volledige Incrius-team, ons dierbaarste bezit. Ze vertellen zelf hoe onze diensten hun noden invulden en welke impact dit had op hun organisatie.
Meet us

Ons bedrijf is gelegen in Laarne. Incrius levert diensten in heel België met Vlaanderen als belangrijkste focus.

News

GDPR is geen Buzzword maar een concreet feit. Maar het belang van GDPR op de bedrijfsvoering is voor elk bedrijf anders.
Incrius ondersteunt bedrijven in het detecteren van de vereisten en het implementeren van de gepaste maatregelen om zo in lijn te zijn met de nieuwe regelgeving.