SonicWall CSE schuift legacy VPN genadeloos van de baan

SonicWall CSE

Wat is SonicWall CSE? 

Met de overname van de SASE-specialist Banyan Security begin dit jaar, lanceert Sonicwall met “Cloud Secure Edge” (of kort CSE) een krachtige en innovatieve benadering van VPN-verbindingen. Kort samengevat stelt het je medewerkers in staat om veilig toegang te krijgen tot elke bron vanaf elk apparaat, ongeacht hun netwerklocatie. Deze integratie biedt een verbeterde beveiligingsoplossing die inspeelt op de groeiende complexiteit en diversiteit van cyberdreigingen.

Traditionele beveiligingsmodellen schieten tekort

Het klassieke beveiligingsmodel, waarbij een VPN wordt gecombineerd met Multi-Factor Authenticatie (MFA), is niet langer voldoende. De traditionele aanpak, waarbij een firewall fungeert als de voordeur naar het datacenter, voldoet niet meer in een wereld waar publieke en private cloudoplossingen zoals Microsoft 365 en Azure de norm zijn geworden. Bedrijfsapplicaties en data bevinden zich tegenwoordig zowel on-premise als in SaaS-, IaaS- en internetomgevingen.

Klassieke VPN niet langer voldoende

Wat maakt moderne cyberdreigingen zo complex?

  • Geavanceerde aanvallen: Cybercriminelen maken gebruik van steeds geavanceerdere technieken zoals phishing, malware en ransomware, die traditionele VPN- en MFA-beveiligingen kunnen omzeilen.
  • Gebrek aan zichtbaarheid: VPNs bieden beperkte zichtbaarheid en controle over netwerkverkeer, wat het moeilijk maakt om verdachte activiteiten te detecteren.

  • Altijd toegang eens verbonden: Traditionele VPNs bieden geen controle meer zodra een gebruiker is verbonden, wat een aanzienlijk beveiligingsrisico vormt.

Nood aan een nieuwe beveiligingsaanpak

Voor de beveiliging van een hybride cloudomgeving (denk daarbij aan bedrijven met complexe IT-behoeften en een mix van legacy en moderne applicaties zoals productiebedrijven, financiële sector en gezondheidszorg.) is een oplossing nodig die zowel toegang tot het datacenter als tot cloudgebaseerde oplossingen biedt. Hoewel Zero Trust een goed begin was, is er meer nodig om de huidige en toekomstige cyberdreigingen het hoofd te bieden.

Daarom biedt SonicWall CSE een uitgebreide oplossing die verder gaat dan traditionele VPN en MFA door gebruik te maken van Zero Trust-principes en geavanceerde beveiligingsfuncties:

  • Zero Trust Network Access (ZTNA): Elke toegangspoging tot applicaties en diensten wordt gevalideerd, ongeacht of deze van binnen of buiten het netwerk komt.

  • Virtual Private Network-as-a-Service (VPNaaS): Moderne, high-performance, tunnel-gebaseerde toegang tot netwerken, met zero- trust verbeteringen zoals continue autorisatie en apparaatvertrouwen.
  • Cloud Access Security Broker (CASB): Controleer de toegang tot je SaaS-applicaties en beheer met welke apparaten ze kunnen connecteren.
  • Secure Web Gateway (SWG): Beschermt gebruikers tegen phishing, kwaadaardige websites en ransomware en stelt je in staat om specifieke websitecategorieën te blokkeren.
SonicWall CSE - Geavanceerde beveiligingsfuncties

Waarom kiezen voor SonicWall CSE?

  • Geavanceerde beleidshandhaving: Enkel apparaten die voldoen aan de minimale beveiligingseisen krijgen toegang tot bedrijfsbronnen. Stel zelf op basis van gebruikersidentiteit, apparaatstatus en locatie gedetailleerde beleidsregels in, die zorgen voor een fijnmazige toegangscontrole
  • Intelligent routing: Verzekert dat verkeer door de meest veilige en efficiënte route naar de bron wordt geleid.
  • Gebruikersverificatie: Zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot bedrijfsbronnen, met implementatie van multi-factor authenticatie en toegangsbeperkingen op basis van gebruikersrollen.
  • Real-time monitoring en rapportage: Uitgebreide monitoring en rapportage zorgen ervoor dat organisaties snel kunnen reageren op verdachte activiteiten.
  • Eenvoudig en snel in opzet: Op elk toestel komt de cloudgebaseerde SonicWall CSE client te staan die via een mobile-device-management applicatie zoals Microsoft Intune eenvoudig uit te rollen is. SonicWall CSE biedt een gecentraliseerde oplossing voor een vereenvoudigd netwerkbeheer.
  • Optimale bescherming: Beschermt alle bedrijfsapplicaties en data, dus ook de MS365-data in Sharepoint én Azure.

Bovendien maakt SonicWall CSE gebruik van een licentiemodel per gebruiker, wat het opschalen van het aantal clients vereenvoudigt en ervoor zorgt dat het beheren van de licenties minder tijd en energie kost.

Trust level check

Hoe werkt SonicWall CSE voor de eindgebruiker?

1. De eindgebruiker start de verbinding met een simpele druk op de startknop.

2. Vooraleer de verbinding toegelaten wordt, controleert SonicWall CSE het “trust level” van het toestel om na te gaan of het toestel aan de vooropgestelde beveiligingsvoorwaarden voldoet. Pas wanneer het trust level goedgekeurd is, krijgt de eindgebruiker toelating tot al zijn bronnen.

3. Indien het trust level van het toestel verandert gedurende de sessie, zal de CSE client de toegang tot de bedrijfsdata automatisch verbreken.

4. Eens het trust level opnieuw op peil is, wordt de toegang automatisch hersteld.

Nog even concluderen, resumeren en finaliseren…

Met de integratie van Banyan Security in het SonicWall-aanbod, wordt een nieuwe standaard gezet voor VPN-beveiliging. SonicWall CSE biedt niet alleen verbeterde zichtbaarheid en controle, maar ook geavanceerde bescherming tegen de meest complexe cyberaanvallen. Dit maakt het mogelijk om een veilige en efficiënte hybride cloudomgeving te creëren die voldoet aan de hoogste beveiligingsnormen.

Incrius divider

Ontdekken welke meerwaarde SonicWall CSE voor jouw omgeving kan betekenen? 

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van

nieuwe artikels, producten, diensten en events.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Guard+360 – Een 360-graden scantool waar cybercriminelen voor terugdeinzen

Guard+360 Cybersecurity

Meten is weten, vooral wat cyberveiligheid betreft

Zero-day kwetsbaarheden vormen één van de grootste bedreigingen voor onze digitale veiligheid. Met de klassieke aanpak van periodieke security audits krijgen we inzicht in de beveiligingsrisicos die moeten worden aangepakt. Deze audits helpen ons om zwakke plekken in onze systemen te identificeren en bieden waardevolle adviezen om deze te verhelpen. Zelfs al gaan we ijverig aan de slag met alle aanbevelingen, toch kunnen we nooit volledig zeker zijn dat alle problemen daadwerkelijk zijn opgelost.

De uitdaging bestaat erin dat dreigingen voortdurend evolueren. Enkele maanden, of zelfs dagen, na een grondige audit kunnen er nieuwe kwetsbaarheden ontstaan die we niet hebben voorzien. Zero-day kwetsbaarheden in het bijzonder, zijn uitermate gevaarlijk omdat ze pas ontdekt zijn. Zodra de leveranciers van software een oplossing (beveiligingsupdate ea) klaar hebben, moet je die zo snel mogelijk implementeren. Maar hoe kom je er snel achter welke systemen binnen je bedrijf geïmpacteerd zijn ?

Om deze dynamische dreigingen effectief te bestrijden, moeten we verder kijken dan alleen periodieke audits. Een oplossing die op regelmatige basis je hele omgeving scant is onmisbaar om je onderneming proactief te beschermen. Identificeer beveiligingszwaktes en verhelp ze voordat aanvallers er misbruik van kunnen maken. Door de meest kritieke kwetsbaarheden te prioriteren en aan te pakken, wordt het risico op datalekken verkleind. Bovendien zijn regelmatige scans vaak een vereiste om te voldoen aan regelgevingen zoals PCI DSS, HIPAA en NIS-2.

Bescherm je bedrijf met Incrius Guard+ 360 Cybersecurity

Met onze Incrius Guard+360 oplossing bieden we een veelzijdige diepgaande oplossing om je IT-omgeving zo optimaal mogelijk te beschermen tegen kwetsbaarheden en bedreigingen. Aan de hand van continue automatische scans van je gehele infrastructuur worden alle kwetsbaarheden overzichtelijk weergegeven in een holistisch dashboard. Dit stelt ons in staat om in één oogopslag alle dreigingen te prioriteren en weloverwogen beslissingen te nemen.

De voordelen van Guard+360 op een rijtje:

  • Vroege detectie: Door kwetsbaarheden vroegtijdig te identificeren, kunnen organisaties corrigerende maatregelen nemen voordat deze worden misbruikt. Onze tool dekt een breed scala aan aanvalsvectoren, waaronder traditionele systemen, cloud-native platforms en IoT-apparaten. Bovendien maken we gebruik van AI om de dreigingsdetectie te verbeteren en verrijkte gegevens voor elke kwetsbaarheid te bieden, waardoor de meest kritieke risico’s kunnen worden geprioriteerd.
  • Continue monitoring: Regelmatige scans helpen bij het bijhouden van nieuwe kwetsbaarheden en opkomende bedreigingen. Asset tracking houdt alle assets met hun risicoscore bij, inclusief nieuwe en eerder onopgemerkte, om ervoor te zorgen dat er geen blinde vlekken zijn.
  • Gedetailleerde rapportage: De scans resulteren in gedetailleerde rapporten over kwetsbaarheden en herstelstappen, waardoor beveiligingsteams effectief kunnen handelen. Door nalevingsrapporten te verstrekken, kan je ook makkelijker aantonen dat dreigingen effectief worden aangepakt en je dus voldoet aan de wettelijke vereisten.
  • Strategische planning op basis van scans: Op basis van de scanresultaten gaan we na welke systemen eerst moeten worden aangepakt. De integratie van AI optimaliseert de dreigingsdetectie en levert meer diepgaande gegevens op voor elke individuele kwetsbaarheid. Dit helpt ons om de grootste risicos te identificeren en de beste aanpak te bepalen, zijnde patchen, updaten of isoleren.

  • Totale controle via het dashboard: Het overzichtelijke dashboard geeft totale controle over je beveiligingsstatus. Zie in één oogopslag waar de grootste risicos liggen en welke stappen je dient te ondernemen om je systemen te beschermen.
Voordelen Guard+360

Proactieve beveiliging tegen een betaalbare prijs

Onze Guard+ 360 oplossing bestaat uit een eenvoudig licentiemodel met maandelijkse facturatie op basis van verbruik. Het omvat het scannen van interne en externe systemen met een onbeperkt aantal scan en scan probes. Incrius’ Guard+ 360 is een uitstekende oplossing voor bedrijven die hun bedrijfsnetwerk preventief willen beschermen tegen kwetsbaarheden en bedreigingen én bovendien inzicht willen krijgen in hoe hun beveiliging ervoor staat. Vergelijk het met een digitale beveiligingsadviseur die continue je omgeving scant en met verbeterpunten afkomt, inclusief de zero-day kwetsbaarheden.

Incrius divider

Telkens een stap voor op potentiële bedreigingen? Contacteer ons voor meer informatie of een vrijblijvende demo over Guard+360. Ontdek hoe wij je bedrijf zo optimaal mogelijk kunnen beveiligen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van

nieuwe artikels, producten, diensten en events.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam